Mentaal maatwerk

Je bent niet tevreden over je paardrijden en dat kost veel energie. Waardoor komt dat? Je leest er wat over, experimenteert maar zonder blijvend resultaat.

Veranderen doe je niet door een boek te lezen of een online-training te volgen. De praktijk blijkt  een ander verhaal. Je ziet jezelf namelijk niet in je valkuilen trappen. Daar heb je een buitenstaander voor nodig. Iemand die met je meekijkt. Iemand die je helpt jezelf de juiste vragen te stellen, die niet zomaar een antwoord geeft, maar jou leert “bij jezelf te rade te gaan”. Kritisch naar jezelf leert kijken en jezelf leert bijsturen. Wil je echt iets veranderen? Dan is het Fijn Rijden Plan (FRP) van Equimental iets voor jou, een maatwerk ruiterbegeleiding traject waarin je zelfinzicht krijgt om je paard op te leiden. Jij kent je sterktes en aandachtspunten en wat er nodig is om een vervolgstap te maken. Door samen alles weer op de rit te zetten, kun jij de lol met je knol hervinden en fijn paardrijden!

Equimental instructie paardrijden

Voor wie mentale ruiterbegeleiding? Voor wie niet?

Voel jij zenuwen, twijfel, angst, verkramping en misschien wel boosheid? Dat leidt tot onbegrip en spanning in je paard! Denk jij: “Ik kan dit, maar het lukt niet. Ik ben niet scherp genoeg, maak fouten, wat gebeurt hier? Ik heb geen controle, daar gaan we …”. Ervaar jij dat harder trainen niet de oplossing is? Dan is het tijd voor mentale ruiterbegeleiding en een FRP-traject. De oplossing is; begrijpen wat er gebeurt. Ik kijk samen met jou naar wat jij kunt doen om de situatie te veranderen. Je gaat het onbewuste handelen van jezelf herkennen, begrijpen en accepteren. Wat maakt je zenuwachtig, wat is die twijfel, wat noem jij angst? Welke gedachten heb jij daar en wat gebeurt er? Als je dit helder hebt, kun je je eigen gedrag leren beïnvloeden. Als coach zet ik je in je kracht, zonder dat een speurtocht naar het verleden nodig is. Mentale ruiterbegeleiding is voor ruiters die zelf aanvoelen dat de weg naar fijn paardrijden geblokkeerd is. Een therapeut of psycholoog is voor jou niet nodig, te zwaar aangezet. Nadat we via jouw Fijn Rijden Plan (FRP) de weg vooruit hebben ingezet, kun je samen met je eigen instructeur met meer plezier gaan trainen naar je doelen en resultaat.

Herken je dat?

Bekijk de volgende drie voorbeelden:

Vallen en weer opstaan
Je paard spiegelt je onzekerheden
Je grenzen verleggen door spel