Trots als een pauw

Wat een mooie start van het zomerseizoen 2018. Vier ponyclub combinaties gestart in de klasse B en allen hebben een eerste winstpunt behaald. Daar mag je als club trots op zijn en mee pronken!

Januari 2017 start de Hunneruiters Averlo een nieuwe ponyclub. Met inzet van ouders, kinderen en Stal de Kranenkamp, is er een gezellige club ontstaan die in 1,5 jaar tijd een mooie vooruitgang heeft geboekt in training en groei van drie naar zeven leden in 2018.

Een jaar geleden, zomer 2017, worden de eerste bixie wedstrijden gereden, wat een lol en plezier, maar ook verdriet als het even niet naar wens gaat. Nu een jaar later, zomer 2018, zijn er vier combinaties gestart in de klasse B van de KNHS en allen hebben een eerste winstpunt behaald. En nee niet iedereen rijdt wedstrijd en dat hoeft ook niet, het gaat om plezier en leren samen met je pony. Zoals dat gaat bij de jeugd is 1 lid uit de pony gegroeid en gaat ons nu verlaten, de nieuwe pony staat helaas te ver weg gestald. Maart 2018 zijn er twee nieuwe leden gekomen en die gaan nu de bixie wedstrijden in.

Als instructrice geef je in de training zoveel mogelijk mee, maar uiteindelijke moeten de ruiters het in de wedstrijd toch echt zelf doen. Concurrentie en strijd horen erbij, maar deze groep helpt elkaar en gunt de ander winst. Ik hoop dat dit nog lang zo mag blijven.

Pronken mag, laat anderen meegenieten van je vooruitgang. Tegelijk houdt ook oog voor de verliezer die getraind heeft en waarbij het vandaag net niet lukte. Zo ontwikkelt iedere jeugdruiter technisch en mentaal in eigen tempo in de paardensport. Trots als een pauw op jullie!

Equimental trots als een pauw2