Teveel routine in paardrijden

Herkenbaar? Je komt druk uit je werk en nog even ontspannen paardrijden. Snel de routines doornemen en dat lukt je ook, alleen niet helemaal in de flow die je had bedacht. Hier en daar is er miscommunicatie en de nasmaak van het paardrijden is niet helemaal fijn. Als dit vaker gebeurt, kan het plezier in paardrijden verdwijnen, er ontstaat steeds meer miscommunicatie. Oorzaak; je hebt teveel routine in paardrijden en bent gestopt met experimenteren. Je blijft hangen in je ontwikkeling en dat is gevaarlijk. Gebeurt er iets nieuws of onverwachts dan bestaat de kans dat je terug pakt op oude routines die niet goed meer werken. Zoek daarom in je training de juiste balans tussen routine en vernieuwing!

Als ruiter leer je bij vernieuwing kleine en grote beslissingen te nemen, dat maakt paardrijden zo intensief en bijzonder. In de samenwerken met je paard durf je te experimenteren. Dit maakt je als ruiter ervaren en bekwaam. Je merkt zo dat bepaalde routines overbodig worden, je bent een fase verder en een niveau gegroeid. Routines werken als je ze consequent inzet, door ontwikkelt en gebruikt in ieder training en wedstrijdvoorbereiding.

Wil jij hulp bij het ontwikkelen van routines of wil je als ervaren ruiter een frisse blik op je routines om door te ontwikkelen, ik begeleid je graag. Dit kan via instructie én de methode ‘Trainen door spel’. Daarin kun je niet smokkelen en ervaar je welke routines je mag loslaten.

Meer weten?
Equimental valkuil teveel routine 2