Moeilijke periode? 8 tips om je paardrijden op de rit te krijgen

Je zit in een moeilijke periode met je paard en goedbedoeld zegt iemand: “Kop op, morgen is er weer een dag”, of “tegenslag hoort erbij” en “zet door! Jullie komen er samen sterker uit". Alleen jij ervaart dit anders, voor jou zit het tegen en het lijkt of iedereen om je heen wel fijn paardrijdt. Waar jij vroeger plezier had met je paard, lijkt dit bijna niet meer mogelijk. Je omgeving ziet dat jij je slecht voelt en probeert je met goed bedoelde adviezen vooruit te helpen. Alleen hoe harder je probeert, hoe minder het gaat. Wat kun je doen om uit deze moeilijke periode te komen? Ik geef je 8 tips om je paardrijden op de rit te krijgen.

Koppel jezelf eens los van je paard. Als jij minder in je vel zit, dan reageert je paard daar vaak op. Een coachsessie met Equimental kan je inzicht geven in wie wat nodig heeft en je uitdagen het eens anders te doen. Alvast 8 tips om je paardrijden op de rit te krijgen:

  1. Maak tijd; haastige spoed is zelden goed, neem de tijd om te oefenen.
  2. Positieve gedachten; je manier van denken heeft invloed op hoe jij de dingen ervaart samen met je paard. Zet negatief om naar positief denken.
  3. Accepteer; als je iets leuk vindt, wil je er meer van en de niet leuke dingen duw je weg. Accepteer dat beide bij paardrijden horen, dit geeft rust.
  4. Stap voorwaarts; maak uitdagende en tegelijk haalbare kleine doelen. Zo creëer je vooruitgang in paardrijden.
  5. Zorg voor jezelf; je hoeft niet (altijd) te presteren, je paard alleen losrijden is ook prima.
  6. Ruim op; er zijn gewoonten die je mag weggooien, iets niét meer doen geeft mentale ruimte.
  7. Beweeg; verander van hulpmiddelen, stal, instructie, als dat goed voor je is.
  8. Doe niets; helemaal OK, zeker als iets doen je was ingegeven door een ander.

Zit jij in een moeilijke periode samen met je paard. Als ruitercoach begeleid ik je graag. Neem contact op voor een kennismaking en krijg inzicht in wat je kunt doen om je paardrijden op de rit te krijgen.

Iets voor jou?
Equimental moeilijke periode in paardrijden 2