Gun jezelf het allerbeste als ruiter

Gun jezelf het allerbeste als ruiter. Deze keuze staat voor zelfvertrouwen, weinig stress en een fijne relatie met je paard. Jij kent misschien ook wel die andere ruiter, degene die vol frustratie en verdriet, van zijn paard afstapt. Ben jij degene die regelmatig denkt: “Verdien ik dit wel?” en zich afvraagt “Heb ik wel genoeg getraind?”. Maak je jezelf kleiner dan dat je werkelijk bent? Iedereen op stal rijdt beter dan jij. Vraag je je continu af wat anderen ervan vinden? Dit zijn allemaal signalen dat je jezelf tekortdoet. Maar waar komt dat vandaan? Wat maakt dat jij jezelf iets niet gunt. Het rijden gaat niet fijn en je voelt op weg naar je paard al een weerstand in plaats van geluksgevoel opkomen. Toch ploeter je door samen met je paard zonder dat het negatieve gevoel weg gaat, waarom?

Jezelf als ruiter het allerbest gunnen, gaat soms tegen je opvoeding in. Je leert in je jeugd eerst aan anderen te denken en dan pas aan jezelf. Iets voor jezelf doen (wat op zich positief is) wordt gekoppeld aan iets negatiefs namelijk egoïsme. Je hoort met regelmaat dat je niet alles kunt krijgen en vooral niets moeten verwachten. Zeker in de decembermaand.

Blijf jij hangen in negatieve gedachten als; je vindt dat je bijzonder moet zijn als ruiter voordat je iets waard bent. En dus verwacht je niet dat je paard direct reageert als jij iets vraagt. Je gaat steeds harder werken terwijl er een reactie op je eerste hulp had moeten zijn. Zo ontstaat er miscommunicatie, je paard begrijpt je niet meer. En aangezien jij al dacht dat je niet bijzonder was, neem je genoegen met hoe je paard reageert. Zo blokkeer je je eigen geluk en succes in paardrijden.

Je eerste verantwoordelijkheid als ruiter is genieten van paardrijden! Daarmee doe je anderen en je paard niet tekort. Je laat ze juist in jouw succes en geluk delen. Een paard mogen rijden is een kado en de beste manier om je waardering te tonen is door ervan te genieten. Denk: “Verdorie, het is mijn paard. Ik wil het beste voor ons samen en daar ga ik voor.” Zodra je deze keuze maakt, durf je ook hulp te vragen en ga je op weg naar meer zelfvertrouwen en minder stress.

Gun jezelf het allerbeste als ruiter. Verdien je het? Absoluut! Is dit niet te veel gevraagd? Nee, genieten van paardrijden is een keuze en omgaan met tegenslagen hoort daarbij. Ploeter niet langer door en vraag hulp. Gun jij jezelf dit? Dan is een mentaal maatwerktraject Fijn Rijden Plan iets voor jou. Vergroot je zelfvertrouwen in 3 tot 5 sessies. 

Meer weten?
Equimental gun jezelf het allerbeste 2