Geheim van de relatie mens en paard

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat paarden op je pad komen met een reden. Ze geven je de mooiste levenslessen, als je naar ze durft te luisteren. Zo ook deze merrie, een voormalig coach paard wat nu als familie paard wordt ingezet. Of ik een aantal lessen aan de kinderen wilde geven? En daar sta ik dan naast een merrie die ik nauwelijks ken en iemand vertrouwd je haar kleine kinderen toe. Kan ik dit met dit paard? Dus via grondwerk tasten we elkaar af. Hoe reageert ze op mij, welke energie dien ik in te zetten en vertrouw en respecteer ik haar en zij mij. Na een paar miscommunicaties, voel ik de rust ontstaan, dit kunnen wij samen. Het geheim van de relatie mens en paard is gebaseerd op respect, vertrouwen en luisteren. Iedere longeerles zowel met kinderen als volwassenen, kan ik als instructrice alleen als ik kan verbinden met het paard.

In mijn werk kom ik de jonge pubers en leermeesters tegen en alles wat er tussen in zit. Paarden die hun ruiter vertrouwen en soms ook even niet. Het maakt je bewust van de kracht van een relatie én wat de reden is van de oefeningen die je met je paard doet. Daarbij laten paarden me steeds weer versteld staan van de levenslessen die ze ons kunnen leren. Ik ben dankbaar dat ik als geschoold coach en instructrice door mijn intuïtief vermogen, paarden én mensen kan begeleiden in het ontwikkelen van hun relaties.

Wil jij de relatie met je paard verbeteren en zoek je begeleiding hierin. Het geheim van de relatie mens en paard is gebaseerd op respect, vertrouwen en luisteren/ervaren op welke hulpen je paard fijn reageert. Neem contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Iets voor jou?
Equimental relatie mens en paard 3