Ben jij klaar om voor jezelf op te komen?

Als je niet voor jezelf opkomt loop je als ruiter het risico dat je paard over je heen loopt. Je zet in de samenwerking je paard steeds op nummer 1, alleen die gaat nu over je grenzen heen en dat voelt onveilig. Ga voor wederzijds respect en kom voor jezelf op! Dit start met zien waarom het je nu niet lukt en hoe je ervoor zorgt dat je vanaf vandaag wel mentaal sterk in je schoenen kunt staan. In een Fijn Rijden Plan traject ga je aan de slag met jezelf en je paard. Ben jij klaar om voor jezelf op te komen? Dit is wat je kunt doen:

  1. Accepteer je emoties. Doordat jij wordt genegeerd door je paard, voel je boosheid, onzekerheid of irritatie. Signaleer de emotie en duw deze niet weg. Pas als je ze “af laat vloeien” kun je voor jezelf opkomen.
  2. Herken je gedachten. Welke zorgen ervoor dat je je paard voor laat gaan? In een coachsessie krijg je dit helder en leer je er anders mee omgaan.
  3. Luister naar je gevoel. Je interne stem onderdrukken zorgt ervoor dat je steeds stiller wordt. En dan loopt je paard ‘automatisch’ over je heen, want jij staat er niet.
  4. Maak tijd vrij om te oefenen. PLAN de tijd om te doen wat jij belangrijk vindt. Wijk hier alleen bij hoge uitzonderingen van af. Dit is wat jij nodig hebt, tijd!
  5. Weet wat je wilt. Ga ervoor en als je paard er niet in meegaat? Kijk eens terug of je de oorzaak kunt vinden.
  6. Herken de ‘alarm’ signalen. Samenwerken vraagt iets van jou en je paard. Neem de tijd elkaars eigenaardigheden te leren kennen en ermee om te gaan.

Gaat je paard over jouw grenzen heen en merk je dat iets je tegenhoudt om voor jezelf op te komen, neem dan contact op. In een coachsessie kijk ik met je mee en stel je de juiste vragen om “bij jezelf te rade te gaan”. We werken van oorzaak naar oplossing en maken een Fijn Rijden Plan. Word een mentaal sterke ruiter voor jezelf en je paard.

Equimental voor jezelf opkomen 2