Zien met andere ogen

Het paardrijden gaat niet fijn en je voelt dat jij mede de veroorzaker bent. Je bent niet tevreden en schept zo je eigen verwarring. Je omgeving accepteert je zoals je bent, alleen jijzelf niet. Mentale ruiter training gaat over jezelf zien met andere ogen. Wat geeft jou voldoening in paardrijden?

Als ruiter streef jij een ideaal beeld na en dat ideaal ligt in de toekomst; het is niet NU. Je vergelijkt jezelf met het ideaal en vaak valt die vergelijking in je nadeel uit. Je krijgt het gevoel dat er iets mis is, dat er iets ontbreekt, dat er iets mankeert. Maar eigenlijk mankeert er niets en ontbreekt er niets. Je bent perfect en goed bezig, voor zover perfectie mogelijk is.

Dus wie is het die jou in de weg zit? Waarom kijk je met deze ogen naar jezelf? Waaruit bestaat de blokkade die voorkomt dat je gewoon kunt genieten, NU, in het moment? De tip: Haal het ideaal weg en je haalt de blokkade weg.

Vervang het ideaal beeld door realistische (tussen) doelen. Het bereiken van je ideaal is een proces van trainen met ups en downs. Er blijft meer geluk en plezier over als je je ideaal beeld niet langer na hoeft te jagen …. dat je mag genieten van de tussen momenten!

Paardrijden is samenwerken met ups en downs. Ga jij alleen voor het ideaalbeeld (vaak ego en succes), dan verdwijnt op enig moment het plezier. Zien met andere ogen is benoemen wat plezier geeft in paardrijden. Want met plezier houdt je het langer en realistischer vol en haal je mogelijk wel je ideaalbeeld.

In het mentaal maatwerk begeleidingstraject ‘Fijn Rijden Plan’ bespreken we samen wat jou plezier geeft in paardrijden en wat je vervolgens in het rijden nodig hebt om blokkades te overwinnen en je doelen te halen.

Meer weten?
Equimental mentale training2