Wil je weer vertrouwen in jezelf als ruiter?

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat jij je vertrouwen kwijtraakt. Een val van je paard, aan de hand meegesleurd worden over het erf, je paard wil niet stilstaan bij opstappen. Een gevoel van onzekerheid neemt de overhand en niets is moeilijker terug te vinden dan verloren vertrouwen in jezelf of je paard. Wil je weer vertrouwen in jezelf als ruiter? Begin met in het hier en nu keuzes maken. Mentale ruiterbegeleiding ondersteunt hierin. De ruiters waar ik mee samenwerk, zijn vaak verbaasd over hun eigen wijze van denken en handelen. Iets is er onbewust ‘ingeslopen’. Als ruitercoach dit (denk)patroon samen zichtbaar maken, is de eerste stap op weg naar veranderen en vertrouwen dat fijn paardrijden mogelijk is.

Vertrouwen: Begin met kleine stappen. Vertrouwen in grote dingen kan dan langzaam ontstaan. Als je eenmaal vertrouwen hebt, hoef je niet de hele trap te zien om de tweede stap te zetten. Je durft het ‘gewoon’ weer aan. Vertrouwen groeit door herhaling en uitproberen. Vanuit iets kleins, ontstaat er vaak ook enthousiasme voor iets groots wat het waard maakt verder te gaan met je paard.

Heb je geen vertrouwen in je paard, dan kun je dit vertrouwen ook niet winnen. Je paard voelt dit conflict in jou aan. Mentale ruiterbegeleiding geeft je inzicht in wat er aan verandering nodig is. Zet de eerste stap, boek een ruitercoachsessie en krijg weer vertrouwen in jezelf als ruiter.

Meer weten?
Equimental vertrouwen in jezelf als ruiter 3