Verbeter de basis van paardrijden met balkjes

“Ik vind het altijd zo’n werk om die balkjes neer te leggen”. Ik hoor het regelmatig en als na de spelvorm les het paard fijn los door het lijf loopt “Dit zou ik vaker moeten doen”. Balkjes zijn voor mij onmisbaar in de dressuurtraining. Naast de balans van je paard, speelt ook je eigen balans als ruiter een rol. Zit je recht en gecentreerd boven je paard, gebruik je de juiste ruiterhulpen, stuur je de schouder van je paard én kun je dit combineren met een gelijkmatig tempo of juist tempowisselingen. De dressuur methode ‘trainen door spel’ van Equimental is gericht op voelen en verbeteren van de basis van paardrijden met balkjes. Kom samen in balans!

Tips

  1. Blijf rustig als je paard de eerste keer niet wil of het eng vindt.
  2. Begin met 1 balkje in stap en daarna in draf. Leg er dan een balk bij en daarna nog 1 en ….
  3. Zorg dat er iemand kan helpen met de balken op de juiste afstand neerleggen.
  4. Pas de afstand tussen de balkjes aan op de lengte van de passen van je paard.
  5. Maak er een positieve ervaring van. Je kunt ook tussen 2 balken door in plaats van er overheen.

Goed balkjes lopen start met hoe je de lijn inkomt en weer uitgaat. Stuur recht erin en blijf voorwaarts rijden. Met een lossere teugel kan je paard zijn eigen balans vinden.

De dressuur methode ‘trainen door spel’ van Equimental is gericht op voelen en verbeteren van de basis van paardrijden. Wil je weten welke spelvormen bij jou en je paard passen, neem dan contact op.

Iets voor jou?
Equimental spelvorm balans en ritme 3