Twijfel of onzeker? Positieve affirmatie in paardrijden

Affirmaties zijn positieve gedachten en complimenten aan jezelf.  Jong of volwassen, wat je denkt vormt jouw werkelijkheid en daar reageert je paard op. Goed gekozen woorden geven je energie en dat voelt je paard. Vervang bij twijfels en onzekerheden je negatieve gedachten eens met zinnen die je motiveren en aanmoedigen. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben relaxed en voel me vrij’ en bedenk hoe dit er dan uit ziet met je paard. Kun je hierbij wat hulp gebruiken? In een Fijn Rijden Plan traject ga je met behulp van coaching aan de slag met affirmaties maken en toepassen. Als je ervaart dat door je wijze van denken een oefening nu wel lukt, ontstaat vertrouwen en wil je naar een volgend niveau overstappen. Lees hoe jij je eigen positieve affirmatie in paardrijden kunt maken.

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt ook voor twijfels en onzekerheden. Je hebt als ruiter de mogelijkheid om je gedachten te veranderen. Maar let op overdrijf een positieve affirmatie niet! Als je voelt dat het niet klopt, werkt het niet en blijf je juist met een negatief gevoel achter. In een coachsessie vinden we samen een affirmatie die je aankan. Een positieve zin in de tegenwoordige tijd (ik + werkwoord +iets positiefs). Bijvoorbeeld; Ik heb zin in cavaletti draven. Kom maar op. Ik ben er klaar voor.

Hang nu je affirmatie op aan de binnenkant van je zadelkast of gebruik hem als achtergrond op je telefoon. Ergens waar je het vanzelf tegenkomt. Je kunt het ook schrijven bij een foto van jezelf en je paard en het zo koppelen aan de stemming die je erbij wilt voelen.

Meer weten? Wil je negatieve gedachten, twijfels en onzekerheden verminderen en ervaren wat een positieve affirmatie in paardrijden je kan brengen, neem dan contact op. In een coachsessie gaan we aan de slag en vinden we wat voor jou werkt in de samenwerking met je paard.

Equimental positieve affirmatie gedachten 2