Sta eens stil als het paardrijden niet meer fijn gaat

Sta eens stil en kijk hoe het met je gaat. Ben je continu aan het hollen om de volgende training te halen. Sta je gehaast te poetsen, heb je geen tijd om nog even te blijven en nagenieten. Steeds maar doorgaan kan vooruitgang in paardrijden in de weg staan. Door af en toe stil te staan, te zien wat er echt toe doet, kun je wel vooruit. Wil je bijvoorbeeld ontspannen galopperen met je paard, alleen hij racet ongecontroleerd door de baan en je ziet er steeds meer tegenop. Sta eens stil, zie wat de oorzaak is en wat je nodig hebt. En dan bedoel ik niet letterlijk met je paard stilstaan maar mentaal met een ruitercoach. Lees veder hoe het werkt.

Iedere ruiter is uniek en er zijn ruiters die accepteren dat bepaalde zaken met hun paard niet lukken. Voor hen is dit dus helemaal prima! Als je merkt dat je een onrustig gevoel hebt, iets mist en een verlangen hebt te willen veranderen, dan is het tijd om met een ruitercoach in gesprek te gaan. Een gesprek doorloopt een aantal stappen. Bijvoorbeeld:

  1. Op adem komen; vertel je verhaal
  2. Chaos/belemmeringen; spui alles wat je tegenhoudt om te veranderen
  3. Stilstaan; bij je gedachten, overtuigingen en drijfveren
  4. Motivatie; wat haal jij uit de samenwerking met je paard?
  5. Inzicht; wat doe je voor jezelf en wat voor een ander?
  6. Ontwikkeling; wat wil je bereiken?
  7. Actie; keuzes maken in wat je gaat ondernemen
  8. Nieuwe energie opdoen; zorgen dat wat je doet oplevert wat je wilt
  9. Begeleiding, instructie; waar nodig leer je je rijden en omgang met je paard veranderen
  10. Plezier; in samenwerken met je paard.

Je antwoorden vormen de basis van een Fijn Rijden Plan voor jou en je paard. Je hoeft er alleen even voor stil te staan ….

Iets voor jou?
Equimental ruitercoach2