Spelvormen combineren

Een spelvorm waarin je oefeningen kunt combineren? Ja, die zijn er bijvoorbeeld deze waarin je een volte en rechtuit ‘AC’ lijn kunt oefenen. Het is aan jou, de ruiter, om de schouder van je paard te sturen en je tempo gelijkmatig te houden. In de methode ‘Trainen door spel’ worden met behulp van pionnen en balken lijnen uitgezet waarbinnen je dressuuroefeningen gaat rijden (B-Z niveau dressuur). Je leert op het juiste moment je hulpen geven aan je paard, want je kunt niet smokkelen. Spelvormen zijn fysiek en mentaal uitdagend en een leuke afwisseling in je training.

Nodig: 3 balken voor de waaier op de voltelijn en rechtuit kun je variëren met 1 tot 5 balken.

  1. Rijdt de voltelijn en train m.b.v. de balken het binnenachterbeen van je paard.
  2. Wendt af bij A of C, kies voor het afwenden of je links of rechts van de balk in de waaier rechtuit gaat. Doe je dit niet dan kan je paard gaan twijfelen en zelf kiezen.

Om deze spelvorm te rijden dient je paard vertrouwd te zijn met balken en weet jij de ideale afstand neer te leggen gebaseerd op de lengte van de passen van je paard. Let op je paard kan de rechte lijn in dit geval vreemd vinden. Ga niet over corrigeren, zit onafhankelijk en corrigeer alleen waar nodig, anders ga je juist slingeren!

Wil jij dressuurmatig iets verbeteren? Neem contact op en samen kijken we welke spelvorm het beste past om afwisselend te gaan trainen en verbeteren.

Iets voor jou?
Equimental spelvorm combineren 2