Spelvorm Rechtrichten is een test

In de spelvorm rechtrichten rijdt je de AC lijn tussen “zigzag” balken. Dit geeft je als ruiter de mogelijkheid om te testen of je paard op je beide beenhulpen gelijk reageert. In deze spelvorm rijdt je daarnaast gebogen lijnen over balken. Dit verbetert de soepelheid van je paard zowel links- als rechtsom en je traint de gehoorzaamheid op je hulpen. Probeer de lijnen zo precies mogelijk te rijden en te voelen waar je paard wil uitbreken en je een begrenzende hulp mag geven. Het fijne gevoel ‘flow’ voelt als zonder moeite vloeiend en in gelijkmatig tempo door de spelvorm heen kunnen rijden. Veel plezier met deze spelvorm uit de methode trainen door spel.

Nodig: Vier balken links en rechts van de AC- lijn.

  1. Leer op het juiste moment afwenden bij A om precies op de AC lijn uit te komen
  2. Rijdt een rechte AC lijn; de balken nodigen uit om te slingeren en het is aan jou om dit met je ruiterhulpen te voorkomen (stap, draf en galop).
  3. Start de gebogen lijnen in stap. Heb je het moment van sturen en begrenzen met je ruiterhulpen door, rijdt dan de lijnen in draf.

Zijn de gebogen lijnen te moeilijk, maak ze eenvoudiger door de rechte lijnen over de balken langer te maken en in de bochten de hoefslag even te raken. Oefen rustig door of stop en vraag hulp, kijk waar het technisch of mentaal mis gaat.

Heb je vragen? Neem dan contact op, ik begeleid je graag in ‘Trainen door spel’. Je werkt aan de basis van paardrijden, rechtrichten van jezelf en je paard.

Meer weten?
Equimental spelvorm rechtrichten 2