Scheefheid paard; schouders sturen

Soms is het lastig te herkennen of je paard scheef gaat of recht. Een rechtgaand paard is iets waar je continu aan werkt en waar je als ruiter gevoel voor moet krijgen. Scheefheid paard komt vaak vanuit de schouders. Het paard valt naar rechts of juist naar links over de schouder. Je paard kan ook scheef zijn, omdat zijn achterhand naar binnen loopt, denk dan aan schouders sturen.

Scheefheid in de voorhand vraagt om een stabiele onafhankelijke zit van de ruiter en lichte correcties. Als ruiter herken je scheefheid doordat een paard dat bijvoorbeeld links wat scheef is, ook meer steun neemt aan de linker teugel. Scheefheid in de achterhand corrigeer je door de schouders recht voor de achterhand te zetten. En dus niet de achterkant met je been de andere kant op te duwen. Uiteraard zijn er meer dingen die van invloed zijn op scheefheid van je paard; houding en zit van de ruiter, blessure van het paard, de combinatie/samenwerking paard en ruiter.

Ken je paard en jezelf, maak een maatwerk Fijn Rijden Plan en train naar een rechtgericht paard wat zich laat verzamelen. Kun je hierbij hulp gebruiken neem dan contact op, ik puzzel graag met je mee naar een oplossing

Contact
Equimental scheef paard2