Pre-performance routine; beter presteren

Een pre-performance routine (PPR) zorgt ervoor dat jij het maximale uit je paardrijden haalt. Met een PPR ben je mentaal op afroep klaar als het moet gaan gebeuren. Ze zijn onderdeel van de voorbereiding op een wedstrijd, maar ook te gebruiken voor andere situaties waar je een ‘prestatiedruk’ voelt. Dat kan dus ook een buitenrit zijn of naar de clubles gaan. Pre-performance routines (PPR) worden veel gebruikt in de topsport. Ze leren je om fysiek en mentaal te ontspannen en te presteren. Drie redenen waarom jij een pre-performance routine (PPR) als ruiter wilt ontwikkelen.

Een pre-performance routine (PPR) zorgt voor:

  1. Sturen van gedachten; in het paardrijden gebeuren dingen waar je als ruiter geen controle op hebt. Tegenstanders, jury’s en moeder natuur zijn allemaal oncontroleerbaar. Wanneer je een pre-performance routine hebt en uitvoert, richt je je aandacht op de juiste dingen. Dit verlaagt angst en stress, waardoor je fijner kan rijden en presteren.
  2. Comfort; als je een PPR vaker gebruikt, wordt het een gewoonte. Door herhaling en succes vertrouw je erop dat de routine werkt. Het geeft een gevoel van comfort, je voelt rust, bent minder afgeleid en kunt je concentreren op de taak die je gaat uitvoeren.
  3. Vertrouwen; Pre-performance routines geven structuur en als je jezelf in het moment van presteren op je gemak voelt, krijg je meer zelfvertrouwen. En daarmee presteer je beter dan minder zelfverzekerde ruiters.

Jij hebt mogelijk al een aantal gedrags- en/of mentale dingen die je doet voorafgaand aan een wedstrijd of voor jou spannende situatie. Als ze werken prima, zo niet dan kun je overwegen een PPR op maat te maken. Met een PPR ga je op een specifieke, gestructureerde manier jezelf voorbereiden op wat er komen gaat. Voor de ene ruiter is dat bepaalde muziek opzetten tijdens het losrijden, voor de ander zichzelf in gedachten toespreken met ….

Ik hoor graag wat je tegenhoudt om fijn te rijden en optimaal te presteren. Samen maken we een pre-performance routine die ervoor zorgt dat je zelf mentaal en fysiek weer aan het stuur zit, en comfortabel en met vertrouwen kunt rijden.

Iets voor jou?
Equimental pre performance routine 2