Paardrijden is accepteren wat er is

Ken je dat? Je hoofd schreeuwt: “Ik wil dit niet!” en toch gebeurt het. Zo hebben jij en ik nu te maken met COVID-19, het zet een streep door dagelijkse routines. Vaak voel je bij veranderingen in eerste instantie innerlijk verzet en geen accepteren. Een gevoel van ‘we doen het samen’ kan je dan op weg helpen. Ook paardrijden is accepteren wat er is in de samenwerking met je paard. De fijne en minder fijne kanten. Slaat je hoofd door naar negatief denken, kijk dan om je heen voor hulp. Met mentale ruiterbegeleiding van Equimental leer je omgaan met de situatie en in actie komen. Door je hoofd leegmaken van negatieve gedachten en er NU voor je paard te leren zijn.

Accepteren is de moed om los te laten waar je geen invloed op hebt. In de training met je paard gebeuren onvoorziene dingen. Als iets niet fijn gaat mag je best even balen, verdrietig zijn, onrust voelen. Vaak komen er negatieve gedachten op, die als een situatie zich herhaalt, op de lange termijn zorgen dat je in een negatief patroon terecht komt. Je komt er zelf niet meer uit en het gaat van kwaad tot erger. De eerste stap is dan leren zien waar je wel invloed op hebt.

Stel de hulpvraag en kijk met een ruitercoach naar je negatieve gedachten die opkomen bij je gevoel van strijd: “Ik wil dit niet!”. Als je ziet wat er écht gebeurd kun je gaan accepteren. Vaak is de werkelijkheid anders dan je als ruiter in negatieve gedachten verwoord. Negatief neemt de overhand en je ziet niet meer wat er wel goed gaat. Een ruitercoach laat je de eerste reactie van je paard op jou weer zien, de werkelijkheid. Die is vaak positiever dan je denkt!

Merk je een strijd in jezelf van “Ik wil dit niet!” en heb je veel negatieve gedachten, dan is het mentaal maatwerk ‘Fijn Rijden Plan’ traject mogelijk iets voor jou. Leer je hoofd leegmaken en in het hier en NU zien wat er echt gebeurt. Uit de chaos terug naar samenwerken met je paard. Ik hoor graag je verhaal, neem contact op en dat kan ook via beeldbellen

Meer weten?
Equimental paardrijden is accepteren wat er is