Optimisme; je eigen gedachten kun je sturen

Hoe ging jouw laatste buitenrit? Is het eerste wat je denkt nu negatief of positief? De wijze waarop je denkt, laat je onbewust ook anders bewegen en hulpen geven. Je paard voelt je gedachten aan! Denk jij momenteel negatief over je eigen paardrijden? Optimisme is een mentale vaardigheid die je paardrijden positief kan beïnvloeden. Er zijn ruiters die vanaf hun geboorte al ras optimisten zijn. Ben je dit niet, wordt ook een optimist! Ruitercoach Equimental kan je hierin begeleiden. Alle kleine positieve dingen opgeteld kun je vaak meer dan je denkt. En dat geeft veerkracht voor als het in paardrijden even tegenzit. Weten hoe het mentaal werkt? Hier een aantal voorbeelden.

  1. Ervaar je stress of ben je moe en ongeduldig? Een stap terug doen geeft rust en bedenk dan waar je energie van krijgt. Ga dat doen samen met je paard en train van daaruit verder.
  2. Voel je angst en onzekerheid? Blijf er niet mee rondlopen, pak het mentaal aan met een ruitercoach en/of met lesinstructie. Dan ben je goed voorbereid op het onvoorspelbare.
  3. Concentreer jij je steeds op wat mislukt? Maak de gebeurtenis niet groter dan het was. Kijk naar wat goed gaat en geef jezelf een compliment.
  4. Wordt rijden saai? Probeer een uitdagende spelvorm van Equimental. Hoe trots als het lukt!

Optimisme is een mentale vaardigheid die je kunt leren. Als ruitercoach begeleid ik je graag in herkennen van negatieve gedachtepatronen. In 3 tot 6 ruiter coachsessies krijg je inzicht en maken we een Fijn Rijden Plan op maat voor jou.

Iets voor jou?
Equimental je eigen gedachten sturen 3