Methode trainen door spel

Net terug van vakantie? Gebruik een dressuur spelvorm om weer op te starten. Een creatieve manier om de basis in paardrijden te bevestigen. De balken wijzen je de weg en je kunt niet smokkelen. Je word je bewust van je ruiterhulpen en waar je staat in de basis van paardrijden. Deze spelvorm is voor verschillende niveaus te gebruiken. Veel rijplezier samen met je paard!

Nodig: 6 balken, of cavaletti. Plaats twee balken aan weerszijden van de diagonaal circa 1,20 meter uit elkaar. Begin bij X en leg de andere balken op gelijkmatige afstand voor M en bij K.

De gele diagonale lijn geeft je als ruiter de mogelijkheid om gevoel voor rechtrichten te krijgen en te testen of je het paard gelijkmatig op beide beenhulpen kunt rijden.

De rode gebogen lijnen maken je paard met gebruik van de juiste stelling en buiging soepeler, je traint gelijkmatig de linker- en rechterzijde.

Varianten op de diagonaal:

  1. Rijd een eenvoudige overgang draf-stap-draf tussen, voor of na de balken
  2. Gevorderde combinaties kunnen overgangen galop-stap-galop tussen de balken maken
  3. Wil je een vliegende galopwissel, vergroot dan de afstand van de balken naar 1,6 meter uit elkaar. Zo voorkom je dat je paard op een balk stapt.

De basis van paardrijden is je bewust zijn van het effect van je ruiterhulpen. Het zijn de ‘simpele’ basis oefeningen die ervoor zorgen dat je de fijne communicatie met je paard blijft behouden.

Iets voor jou?
220828 Equimental trainen door spel 2