Je eigen weg kiezen in paardrijden

Paardrijden gaat over vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen. Als ruiter is het belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf, je eigen weg vindt en niets gaat forceren. Passen de goedbedoelde tips en adviezen van je omgeving niet bij jou dan kan het plezier in rijden verdwijnen.  Vaak onbewust heb jij een doel met je paard. De samenwerking is gericht op de ontwikkeling van jezelf en het paard. Het kan heel frustrerend zijn als die samenwerking dan niet fijn gaat. Als ruitercoach kijk ik samen met jou naar hoe je bewust je eigen weg kunt kiezen. Dit start met zien wat je tegenhoudt in doen wat je echt wilt samen met je paard. Herken je het volgende?

Onbewust word je steeds aangesproken op de samenwerking met je paard. Kijk eens bewust naar de vragen die opkomen als je paardrijdt, bijvoorbeeld:

  1. Zit ik rechtop?
  2. Zie ik er goed uit?
  3. Ben ik niet te streng of aardig?
  4. Ben ik wel goed genoeg?
  5. Ben ik tevreden met waar ik nu sta?
  6. Wil ik naar een hoger niveau en wat mag dat dan kosten in geld, tijd?
  7. Ga ik wel of niet investeren in een nieuw paard?
  8. Zie ik hoe mijn paard in zijn vel zit en handel ik er goed naar?
  9. Ben ik zelf wel fit en scherp genoeg om vandaag te kunnen paardrijden?
  10. En als iemand ineens veel geld biedt voor je paard; ga ik verkopen?

De antwoorden kunnen je op weg helpen. Als ruiter is het belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf, je eigen weg vindt. Sta open voor een duwtje in de rug en tegelijk forceer niets. Doe je dit wel, dan ligt frustratie op de loer en kan het paardrijden niet meer fijn gaan.

Als ruitercoach begeleid ik je graag in het vinden van je eigen weg. Weet jij even niet hoe je verder wilt? We maken een Fijn Rijden Plan op maat voor jou. Ga voor wat je echt wilt samen met je paard!

Meer Weten?
Equimental je eigen weg kiezen 3