Ga angst niet uit de weg

De vraag van ‘Agnes’ in een FRP=traject: “Ik ben altijd nerveus als ik op concours ga. Mijn paard reageert dan op mij, wat kan ik hieraan doen?”

Ga ontdekken wat je echt nerveus maakt. Dat is niet het op concours gaan, er gebeurt iets wat je nerveus maakt en waar je denkt geen invloed op te hebben.

Zo kwam ‘Agnes’ erachter op concours nerveus te worden van bepaalde ruiters. Ze kon ze goed beschrijven en zag een stel onoplettend ruiters over het terrein rijden die elk moment een beweging konden maken en tegen haar aan botsen. Onbewust was ze hier continu mee bezig.

We zijn dit gevoel “botsen” in het FRP-traject via gerichte opdrachten gaan opzoeken; “Do one thing every day that scares you”. Daar waar ze haar angstgevoel niet los kon laten, zijn we in gesprek de onderliggende reden gaan zoeken. Er kwam een incident uit het verleden naar boven. Dit inzicht zorgde ervoor dat ze nu anders kon gaan handelen als ruiter. En daar kwam het moment dat ze merkte op concours te rijden en helemaal ‘vergat’ om nerveus te zijn voor bepaalde ruiters. Sterker nog ze stuurde met plezier haar paard rond.

Iets voor jou? Vertel mij je verhaal, samen kijken we wat voor jou de aanleiding is om nerveus/bang/onzeker te zijn. We maken een maatwerk Fijn Rijden Plan om ermee om te leren gaan en weer met plezier te rijden met je paard.

Fijn Rijden Plan
Equimental angst ruiter