Fysiek en mentaal in evenwicht paardrijden

Hoe beïnvloedt jij als ruiter je paard? Je gebruikt fysiek je lichaam, denk aan je hulpen, je stem en je energie (vrolijk/boos/ongeduld) en mentaal je gedachten (positief en negatief). Om te testen hoe je er als ruiter fysiek en mentaal voor staat, hanteert Equimental o.a. dressuur oefeningen in spelvorm. Dit laat zien hoe je als ruiter (en paard) reageert op een nieuwe uitdaging.

In een spelvorm kun je niet smokkelen, het is uitdagend en soms confronterend. Je ervaart hoe je hiermee omgaat. Als de spelvorm vloeiend lukt, ben je fysiek en mentaal in evenwicht. Je ervaart een ‘Flow’ samen met je paard, het rijden lijkt als vanzelf te gaan.

Fysiek en mentaal in evenwicht paardrijden bereik je niet in een paar uurtjes. Je moet er bewust aan werken, elke dag weer, het is een groeiproces. Bewustwording van je eigen handelen is hierin een eerste belangrijke stap. Een spelvorm geeft inzicht in je sterke en aandachtspunten en op basis daarvan maak je een trainingsplan, technisch (fysiek) en mentaal.

Zo is voor ruiters met stress de ontspanning zoeken vaak een eerste stap op weg naar evenwichtig paardrijden. Met meer ruimte en rust in je hoofd, kun je open staan voor je omgeving en de juiste hulpen geven. Buig problemen die je tegenkomt om in kansen en ervaar dat een spelvorm positieve energie geeft als het lukt. Vervolgens kun je hetzelfde trainen zonder een spelvorm en eveneens de ’Flow’ bereiken.

Wil jij ervaren hoe bij jou fysiek en mentaal samen gaan, neem contact op voor een les, na afloop ontvang je een uitdagende spelvorm die past bij het niveau van jou en je paard.

Iets voor jou?
Equimental fysiek en mentaal trainen 3