Ben jij de koning te rijk met je paard?

Ben jij ‘de koning te rijk’, uitermate blij, als je naar je paard toe gaat? Nee, dan is mentale ruiterbegeleiding mogelijk iets voor jou. Zelf ken ik het gevoel dat ik na een hectische dag maar voor mijn paard hoef te staan en zijn neus te aaien om rustig en blij te worden. Paarden zijn sociale dieren en reageren op empathie, ze verbinden zich met ons. Wanneer we hen rijden, voel je snelheid, kracht en samenwerking. Als dit vanzelf lijkt te gaan, is je paard je geluk, maar wat als het even tegenzit?

Niet voor iedere combinatie, ruiter en paard, gaat de samenwerking vanzelf. Er zijn paarden waar je gelijk een klik mee hebt en paarden waarmee de band simpelweg ontbreekt. Dan kun je overigens nog wel samenwerken. De vraag is; waar wordt jij uitermate blij van? Geluk kan zijn alleen al in de buurt van je paard te staan, te grondwerken, longeren en wie weet straks op zijn brede rug te zitten.

Samenwerken is een band opbouwen met je paard; investeren van tijd, je paard in zijn waarde laten, systematisch en onder professionele begeleiding trainen, zorgen voor wederzijdse ontspanning, afwisseling in de training. Je paard spiegelt jou (op een mindere dag), je bent immers een team en dat is wat de sport/hobby zo mooi maakt. Paardrijden is een groot avontuur. Je weet nooit wat er die dag gaat gebeuren met rijden, dat loslaten en gewoon zijn en vertrouwen op jezelf als ruiter, zorgt mede voor een fijne samenwerking. Zo ben jij de koning te rijk als alle puzzelstukjes in elkaar vallen en je kunt genieten op, naast of achter je paard.

Als je paard momenteel je geluk niet is, maar je wilt het wel weer vinden is mentale ruiterbegeleiding mogelijk iets voor jou. Hoe mooi als ook jij de koning te rijk bent met je paard. Ik hoor graag wat jij wilt bereiken samen met je paard. 

Iets voor jou?
Equimental de koning te rijk 2