7 tips die je doorzettingsvermogen vergroten

Doorzettingsvermogen is als ruiter de mentale kracht hebben om je doel te halen. Ook als het even tegenzit. De een slaagt er beter in dan de ander. Het mooie is dat wil je hierin verbeteren, je er zelf wat aan kunt doen. Doorzetten in diverse situaties is een mentale vaardigheid die je kunt trainen. Benieuwd hoe je dat doet? Bijgaand 7 tips die je doorzettingsvermogen vergroten.

  1. Een doel haal je alleen als je het zelf ook belangrijk vindt. Dus kies iets wat je supergraag wilt en omschrijf ook waarom.
  2. Verdeel je doel in mini-doelen op. Door stap voor stap te trainen en een mini-doel te halen, train je je doorzettingsvermogen. Hoe beter je hierin wordt, hoe groter je je doel kunt maken. Start dus niet met iets wat nauwelijks te halen is, maak een haalbaar Fijn Rijden Plan.
  3. Van uitstel komt afstel. Er is altijd wel een excuus om uit te stellen. Dus? Niet doen. Start direct en zet door!
  4. Beloon jezelf als je een mini-doel haalt. Geef jezelf een schouderklopje, leg het vast op video en deel het met anderen. Doe iets wat je motiveert om nu de volgende stap in te zetten.
  5. Behoud je focus. Je doorzettingsvermogen zal tussentijds op de proef worden gesteld. Laat je dan niet verleiden om negatief te gaan denken. Kijk naar stap 1 t/m 4, je einddoel en de successen die je al behaald hebt. Hier sta je al, dus nu stap 6.
  6. Blijf realistisch. Stel je doel indien nodig bij. Een doel niet halen is een leermoment om te bedenken hoe je het anders kunt aanpakken. Geef niet op, stel bij en ga ervoor!
  7. Hulp nodig? Zoek iemand die ook een doel nastreeft en waar je vertrouwen in hebt. Trek samen op en geef elkaar waar het even tegenzit een duwtje de goede richting in.

Kun je wat hulp gebruiken om je doorzettingsvermogen te trainen en je doel te halen, neem dan contact op. We werken samen aan je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen in bepaalde situaties. Zo leer je omgaan met verleidingen, afleidingen, stress en dergelijke.

Sta je aan het begin en is je doel nog niet helder, denk dan eens aan een kennismaking/coachsessie zonder paard waarin we stap 1 en 2 samen oppakken.

Iets voor jou?
Equimental trainen doorzettingsvermogen 3