7 redenen op zoek naar inspiratie in paardrijden

Gebeurt het je ook wel eens? Dat je naar je paard toe gaat en niet kunt bedenken wat je gaat doen. Of dat je opstapt en na het losrijden denkt, het loopt wel fijn en weer afstapt omdat je niet weet wat verder te doen. Je houdt er een ontevreden gevoel aan over. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar inspiratie. Mijn inspiratie haal ik uit mijn laatste training of buitenrit als ik iets wil verbeteren. Of ik lees een artikel en wil wat uitproberen, raak geïnspireerd door te kijken naar een collega ruiter en denk even checken of het bij mij ook zo werkt. Inspiratie is voor mij hopen dat wat ik inzet leidt tot een positieve verandering bij mezelf en/of mijn paard. Ik ben benieuwd wat inspiratie zoeken jou kan brengen. Om je op weg te helpen 7 redenen om op zoek te gaan naar inspiratie in paardrijden.

Inspiratie in paardrijden brengt:

  1. Hoop; dat een verandering in de toekomst een positief effect heeft
  2. Gaan ontdekken; mentaal ervaren of iets leuk is om te doen of niet en waarom
  3. Positieve energie; je ziet wat je kunt verbeteren en ervaart wat werkt
  4. Oorzaak en gevolg; op iedere hulp die je geeft, volgt een reactie (technisch en mentaal)
  5. Motivatie; als je merkt dat je vooruitgang boekt, verlang je naar meer of kom je erachter dat je iets anders wilt (overstap springen naar dressuur?)
  6. Denken in mogelijkheden; goed voorbeeld doet goed volgen (kijk om je heen)
  7. Geloof in jezelf; iedere kleine stap vooruit laat je groeien.

Dus ga op zoek naar inspiratie en ontdek wat voor jou en je paard werkt. Wil je dit wel, maar houdt iets je tegen om nieuwe dingen uit te proberen, dan begeleid ik je als ruitercoach graag hierin. Want hoe mooi als je samen een stap vooruit maakt.

Iets voor jou?
Equimental inspiratie in paardrijden2